Pasta bolognaise


PASTA BOLOGNAISE OPSKRIFT - Nem opskrift på lækker pasta og bolognaise

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 120 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Ingredienser:
Til bolognaise:
500 g oksekød (oksefars)
1 stor revet gulerod
6 dl letmælk
2 fed hvidløg, finthakkede
2 finthakkede løg
En dåse tomat pure
500 gram Tomat passata
1 oksebouillon terning
4 laurbærblade
1 spsk tørret oregano
Olivienolie til stegning
2 stk salt
1 stk peber

250g pasta
2 liter vand, tilsat 3 tsk salt

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pasta bolognaise er altid et hit, og sådan gør du: Riv guleroden på et rivejern, og snit løg og hvidløg meget fint.

Olivienolien opvarmes i en gryde, og løgene svitses i nogle minutter. Derefter tilsættes hvidløg og gulerod, og det hele svitses i yderligere et par minutter. Tilsæt oksefarsen og brun det sammen med de øvrige ingredienser. Dette giver et godt grundlag for din bolognaise.

Mælk hældes ved, og retten koger lidt ind. Så tilsættes resten af ingredienserne, og der smages til med salt og peber.

Når det hele koger, skrues ned for blusset, og din bolognaise skal simre ved låg. Jo længere tid du lader bolognaise simre, jo bedre bliver den.

Bolognaisen skal mindst simre i 30 minutter, men gerne i flere timer.

Bring vandet i kog, og husk at tilsætte salt. Kog pastaen heri, efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, og server pasta bolognaise. Velbekomme!

Værd at vide
Pasta bolognaise er godt til både hverdag og fest