Bolognaise


BOLOGNAISE OPSKRIFT - Nem opskrift på lækker bolognaise.

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 120 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Til bolognaise:
500 g oksekød (oksefars)
1 stor revet gulerod
6 dl letmælk
2 fed hvidløg, finthakkede
2 finthakkede løg
En dåse tomat pure
500 gram Tomat passata
1 oksebouillon terning
4 laurbærblade
1 spsk tørret oregano
Olivienolie til stegning
2 stk salt
1 stk peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sådan laver du en lækker bolognaise - hver gang!

Riv guleroden på et rivejern, og snit løg og hvidløg meget fint.

Olivienolien opvarmes i en gryde, og løgene svitses i nogle minutter. Derefter tilsættes hvidløg og gulerod, og det hele svitses i yderligere et par minutter.

Tilsæt oksefarsen og brun det sammen med de øvrige ingredienser. Dette giver et godt grundlag for din bolognaise.

Mælk hældes ved, og retten koger lidt ind. Så tilsættes resten af ingredienserne, og der smages til med salt og peber.

Når det hele koger, skrues ned for blusset, og din bolognaise skal simre ved låg. Jo længere tid du lader bolognaise simre, jo bedre bliver den.

Bolognaisen skal mindst simre i 30 minutter, men gerne i flere timer.

Værd at vide
Denne opskrift på bolognaise kan bruges både sammen med pasta, eller i en lækker lasagne.