Kartoffel suppe


KARTOFFEL SUPPE - Opskrift på dejlig kartoffel suppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g kartofler
1 porre
1 håndfuld frisk timian (hakket)
1 terning grøntsagsbouillon
1 liter vand
2,5 dl fløde
4 laurbærblade
1 pakke bacon tern
Frisk persille
Revet parmesanost
2 spsk olivenolie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Til denne kartoffel suppe skal du starte med at skrælle kartoflerne, og skære dem i små tern. Dernæst skal porren skæres i skiver.

Kartoffel terninger og porreskiver puttes i en varm gryde og svitses i lidt olivenolie i nogle minutter. Laubærblade og hakket timian svitses med i 5 minutter.

Bacon tern steges indtil de er sprøde.

Vand og bouillonterning tilsættes, og det hele skal simre under låg i 25 minutter. Laubærbladene tages op, og retten blendes indtil alle klumper er væk. Brug med fordel en stavblender til dette.

Fløde tilsættes, og giv derefter kartoffel suppen et opkog. Den er herefter klar til servering.

Pynt din kartoffel suppe med revet parmesan, bacontern og frisk persille.

Værd at vide
Server kartoffel suppe med groft brød til