Kartoffelsuppe - hjemmelavet


Kartoffelsuppe - opskrift på nem, hjemmelavet kartoffelsuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g kartofler
1 porre
4 laurbærblade
1 håndfuld frisk timian (hakket)
1 terning grøntsagsbouillon
1 liter vand
2,5 dl 18% madlavningsfløde
1 pakke bacontern
Frisk persille
Revet parmesanost
2 spsk olivenolie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Til denne kartoffelsuppe skal du starte med at skrælle kartoflerne, og skære dem i små tern. Dernæst skal porren skæres i skiver.

Kartoffelterninger og porreskiver puttes i en varm gryde og svitses i lidt olivenolie i nogle minutter. Laubærblade og hakket timian svitses med i yderligere et par minutter.

Bacontern steges indtil de er sprøde.

Vand og bouillonterning tilsættes, og det hele skal simre under låg i 15 minutter. Laubærbladene tages op, og retten blendes indtil alle klumper er væk. Brug med fordel en stavblender til dette.

Fløde tilsættes, og giv derefter kartoffelsuppen et opkog. Den er herefter klar til servering.

Pynt med revet parmesan, bacontern og frisk persille.

Værd at vide
Server kartoffelsuppen med varm flûtes til