Gammeldaws oksesteg med brun sovs


Gammeldaws oksesteg med brun sovs, klassisk opskrift på Gammeldaws oksesteg med brun sovs

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Gammeldaws oksesteg med brun sovs

1 kg oksekød af tykkam, bov uden ben kan også bruges.
Fedtstof til bruning.
salt og friskkværnet peber
2 løg
3 gulerødder
100-150 gram selleri
1-2 fed hvidløg.
En dusk kvist timian eller persille.
½-3/4 l. vand.
Mel jævning
kulør.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gulerødder skæres i mindre stykker.

Skær løgene i kvarte stykker.

Selleri skæres i tern.

Hvidløg hakkes i små stykker.

Timian/Persille skæres eller klippes i små stykker

Stegen brunes rigtig godt på alle sider inkl. enderne.

Krydres med salt og friskkværnet peber.

Grøntsagerne og hvidløget tilsættes og brunes med 2-3 min.

Vandet tilsættes og stegen småsnurrer til den er mør omkring 2 timer.
Stegen vendes efter den halve stegetid, så begge sider bliver fine.

Når stegen er mør tages den op. Mens oksestegen hviler, laver vi sovsen.

Jeg plejer at si skyen og jævne den med meljævning, smage den til og farve den med lidt kulør.

Stegen skæres i mellem tykke skiver, inden servering.

Af tilbehør bruger jeg lidt forskelligt.
Jeg er jo pjattet med hvide kartofler og Waldorfsalat, du kan også bruge gele, glaserede løg og rødbeder.
Søg eventuelt efter vores gode waldorfsalat i søgefeltet

Det er en god opskrift på Klassisk oksesteg med sovs

Værd at vide
Fantastisk opskrift på Gammeldaws oksesteg med brun sovs