Italiensk brød med kraftig skorpe


Italiensk brød med kraftig skorpe, opskrift på Italiensk brød

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Italiensk brød med kraftig skorpe

1 gram tørgær eller en lille klump almindelig gær på størrelse med en ært.
300 gram vand
400 gram hvedemel
8 gram salt

Denne opskrift kræver en gryde, der kan gå i ovnen f.eks. en støbejernsgryde.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Tag en skål og opløs gæren i vandet, og bland resten af ingredienserne i.
Man skal ikke ælte, men bare vende melet med vand i 30 sekunder, indtil alt melet er vådt.

Ingredienserne vendes løst sammen, grundet den lange hævning erstatter æltning.

Dæk skålen godt til med husholdningsfilm, og lad dejen stå på køkken bordet i 16-20 timer, så du skal lave dejen dagen før du skal bruge brødet.

Hæld dejen ud på et bord hvor du forinden har dækket det med mel.
Dejen flyder lidt ud, men du skal bare folde den et par gange med hænderne, først på den ene led, så på den anden.

Dejen foldes på denne måde et par gange på bordet og formes til en løs kugle.

Læg dejen op i en skål, der er smurt på indersiden med mel. Lad den brød dejen hæve i yderligere to timer.

Når der er 1 time tilbage af hævetiden, tænder du ovnen på 250 grader, og sætte din støbejernsgryde ind i ovnen.
Grunden er at gryden skal være helt varm inden dejen hældes i.

Tag den brandvarme gryde ud, og drys lidt mel ned i bunden af gryden. Hæld med det samme dejen op i den varme gryden.

Dejen lempes ned i en 250 grader varm gryde, gryden med låg fungere som en dampovn.

Sæt gryden i ovnen med låg på, og bag i 30 minutter.
Tag låget af, sænk temperaturen til 230 grader, og bag i yderligere 15 minutter.
Tag brødet ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist i mindst to timer.

Værd at vide
Super enkelt opskrift på Italiensk brød med kraftig skorpe