Norske klejner


NORSKE KLEJNER, opskrift på dejlige Norske klejner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
Norske klejner

1400 g. Hvedemel
50 g. Gær
2 spiseske Sukker
2 Citron, du skal bruge skallen så gerne økologiske
4 teske stødt Kardemomme
300 g. Smør
6 Æg
5 dl. Sødmælk

2 kg Palmin

Glasur til de Norske Klejner:
1000 g. Flormelis
1½ dl. Vand
Gul frugtfarve

Der bliver cirka 75 Norske Klejner ud af denne portion, og det er en pæn stor portion, så der kan rettes i forholdene.
Men vi er helt pjattet med klejnerne sååååå....

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Mælk lunes sammen med smørret, gæren røres i.

Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i.
Bland melet i lidt efter lidt, da det ellers bliver svært at ælte.
Dejen hæves lunt i 30-45 min.

Klejne dejen rulles ud, skæres i firkanter på 5 x 10 cm som twistes til klejner.

Koges i palmin til de er lyse brune på begge sider.

Som pynt på de Norske Klejner bruger vi masser af glasur, og de ægte Norske Klejner har gul glasur, men selvfølgelig kan hvid glasur bruges.

Med den store portion Klejner, er der også klejner til fryseren. Vent med at tage glasur på til du skal spise klejner... mums

Værd at vide
Super lækre Norske klejner