Gløgg


GLØGG, god opskrift på dejlige jule Gløgg

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 25 min.

Nødvendige ingredienser
Gløgg

½ l. vand
7 spiseskeer sukker, er du til den søde tand kan du godt tage en skefuld mere i.
2 stk hel kanel
6 hele nelliker
2 appelsin
2 citron
2 flasker rødvin
170 g. rosiner
120 g. smuttede, hakkede mandler
1 dl rom ellers kan portvin også fint bruges.

Her er cirka til 12-15 glas gløgg

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Vand, sukker, kanel, nelliker, appelsin- og citronskal koges i cirka 10-12 min.

Tag krydderier og skallen fra citrus frugterne op.

Saft af appelsin og citron tilsættes, og rødvinen hældes i.

Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen varmes igennem, som udgangspunkt skal gløggen ikke over 75 grader.

For at alkoholen ikke fordamper skal rom og portvin først tilsættes lige inden servering.

Værd at vide
Dette er en super god opskrift på Gløgg - Glædelig jul