Bøf Stroganoff med kartoffelmos


BØF STROGANOFF MED KARTOFFELMOS, opskrift på Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Bøf Stroganoff med kartoffelmos

900 g. Oksekød i strimler
3-4 mellemstørrelses løg
300 g. Champignon
40 g. Smør
3 spiseske Olie

2 teske Paprika
3 dl. Oksebouillon
3 dl. Piskefløde 38%
100 g. Konc. Tomatpure
1½ dl. Creme fraiche 38 %
Salt og Peber

Kartoffelmos
cirka 1500 g. Kartofler
1½ dl. Sødmælk
20 g. Smør
Salt og Peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Brug halvdelen af fedtstoffet til at brune kødet i. Du skal nu bruge panden til andet formål, så du tager kødet op.

Brun de hakkede løg og champignons i den anden halvdel af fedtstoffet.

Kom kød, løg, champignons, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 40-45 min.

Når kødet er dejligt mørt kommes creme fraiche i og retten koges godt igennem.
Nu kan du krydre som du gerne vil, smag til med salt og peber.

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der fyldes mælk og smør i, men tag lidt af gangen, så du bedre kan ramme den rigtige konsistens. Smag til med salt og peber.

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat, eller den hurtige variant med frosne ærter, bønner eller lign.

Værd at vide
Du vil elske denne opskrift på Bøf Stroganoff med kartoffelmos