Tarteletter med høns


TARTELETTER MED HØNS, opskrift på Tarteletter med høns

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Tarteletter med høns

500 g. kogt Hønsekød
Salt
Suppevisk - Søg her på siden, hvis du ikke lige helt ved hvordan du gør.

1 dåse Aspargessnitter
1 dl. Sødmælk
½ dl. Piskefløde 38%
30 g. Smør
2 spiseske Hvedemel
Væde fra aspargessnitterne

12 Tarteletter gerne nogle gode nogle, man kan købe mange dårlige. Der er normalt 12 Tarteletter i en pakke, så det har jeg taget udgangspunkt i.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen parters rå, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk og koges cirka 1½-2 timer alt efter størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.

Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen anvendes til sauce.

Tag kødet op og læg det til afkøling, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges en 4-500 gram til denne opskrift. Da du får mere kød fra kogning af hønen end du skal bruge kan du nemt lave en større/antal portion tarteletter.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Mælk og fløde tilsættes og det koges let op.
Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle.
Tilsæt smørbollen til væsken.
Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges i 8-12 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Efter at de er lunet fyldes tarteletterne med kødfyldet.

Værd at vide
Dejlige Tarteletter med Høns