Klejner


KLEJNER, opskrift på dejlige jule Klejner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Klejner

500 g. Hvedemel
125 g. Margarine
2 dl. Sukker
½ teske Bagepulver
½ spiseske stødt Kardemomme
½ Citron, du skal bruges skallen, så gerne en økologisk
2 Æg
1½ dl. Sødmælk

Palmin til at stege klejnerne i.

Denne portion klejner er nok til cirka 55-65 stk.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Margarine smuldres sammen med sukker, mel og bagepulver, kardemomme og revet citronskal.
Æggene og mælken blandes i, og det æltes.

Dejen rulles ud i 5 mm tykkelse.
Først skæres den lodret igennem klejne-dejen til strimler, og dernæst skråt.

Der laves hul i klejnen, og den ene spids stikkes igennem.

De lægges til hvile i 1 time. De bages så i palmin til de er lysebrune. Lægges på fedtsugende papir.

Pynt klejnerne med glasur og servere.

Værd at vide
Klejner som vi alle elsker dem.