Klejner


KLEJNER, opskrift på dejlige jule Klejner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
(60 personer)
Klejner

500 gram Hvedemel
130 gram Margarine
2 dl. Sukker
½ teske Bagepulver
½ spiseske stødt Kardemomme
½ Citron (skallen af en ½ citron)
2 Æg
1½ dl. Sødmælk

1,5 kg. Palmin

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Margarinen skæres i småstykker og smudres i sukker, mel og bagepulver, kardemomme og revet citronskal.

Æggene og mælken blandes i, og det æltes.

Dejen rulles ud i 5-6 mm tykkelse.
Først skæres den lodret gennem til strimler, så skråt.
Der laves hul i klejnen, og den ene spids stikkes igennem.

De lægges til hvile i 1-1½ time.
De bages i palmin til de er lysebrune, også lægges klejnerne på fedtsugende papir f.eks. køkkenrulle.

Rør vand og flormelis og pynt med glasur inden servering.

Værd at vide
Super lækre Jule Klejner, og en rigtig god opskrift.