Vanillekranse


VANILLEKRANSE, opskrift på lækre Vanillekranse

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 25 min.

Nødvendige ingredienser
(140 personer)
Vanillekranse

500 g. Hvedemel
½ teske Hjortetaksalt
400 g. Smør
1-2 vanillestang, alt efter smag og behag.
300 g. Sukker
125 g. Mandler
1 Æg
Salt

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sigt mel, hjortetakssalt og salt ned i en stor røreskål.

Skær smørret i små stykker med en skarp kniv. Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse.

Vanillestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud.
De blandes med sukker, som derefter kommes i skålen med mel og smør.

Mandlerne hakkes fint med en kniv og de blandes i melmassen.

Dejen samles med et æg. Ælt til den får en konsistens som marcipan.

Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på cirka 1 cm.

Skær dejen på skrå i længder af cirka 7-8 cm.
Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.

Bages på i en forvarmet ovn på 220 grader i 7-8 min, til de er gyldne.

Afkøles på rist inden de lægges i kagedåsen.

Sådan kan du forbedre dine Vanillekranse:
Man kan lægge en flækket vanillestang uden korn i kagedåsen, for at forbedre duft og smag.
Du kan med fordel lade vanillekranse dejen hvile i køleskabet i 1-4 dage.

Værd at vide
En fantastisk småkage til julen, og en super opskrift på Vanillekranse