Julerødkål


JULERØDKÅL, opskrift på dejlig Julerødkål

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 15 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Julerødkål

1500 gram rødkål
4 løg
12 nelliker
1½-2 kanelstænger
2 dl. sukker
2 dl. eddike

2 dl. saft fra tyttebær eller ribs

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Snit Jule-rødkålen og kom den i gryden med de grov snittet løg og øvrige ingredienser.
Kog det op under låg, og skru ned for varmen.
Rør godt rundt, så alt bliver godt blandet rundt.
Det skal koge i cirka 30 minutter.
Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på, til dagen efter. Sådan lyder den gamle opskrift, men jeg fortrækker af hygiejne årsager at stille det i køleskab natten over.

Tilsæt omkring 2 dl. rød saft fra tyttebær, ribs eller andet. Kog op igen og forsæt cirka 18-22 minutter. Så er jule-rødkålen klar og kan eventuelt rundes af med lidt andefedt.

Værd at vide
Julerødkål