BRUN KARTOFLER, god opskrift på Brun Kartofler
|
Tilberedningstid:
15 min.
|
|
Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Brun Kartofler
1 kg små kartofler 4½ spiseske Sukker 50 gram Smør
|
SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sådan laver du Brun kartofler:
Kartoflerne koges, pilles og køles, eller der kan også anvendes kartofler fra glas.
Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret. Du må ikke røre i sukkeret under vejs.
Når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse kommes kartoflerne i. Kartoflerne skal være fugtige, derfor lægger du kartoflerne i en si eller plastsigte og skylder kartoflerne i koldt vand og lade dem afdryppe.
Bemærk at det kan sprøjte, når du ligger kartoflerne ned i sukker massen.
Brune Kartofler, det er den store klassiker til julebordet, men bruges selvfølgelig på mange andre tider også.
|
Værd at videFantastisk opskrift på Brun Kartofler
|
|