Brune Kartofler


Brune Kartofler

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 12 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Brune Kartofler

1 kg små kartofler
4½ spiseske Sukker
50 gram Smør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sådan laves de Brune kartofler:

Kartoflerne koges, pilles og køles, eller der kan også anvendes kartofler fra glas.

Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret.
Du må ikke røre i sukkeret under vejs.

Når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse kommes kartoflerne i.
Kartoflerne skal være fugtige, derfor lægger du kartoflerne i en si eller plastsigte og skylder kartoflerne i koldt vand og lade dem afdryppe.

Bemærk at det kan sprøjte, når du ligger kartoflerne ned i sukker massen.

Værd at vide
Brune Kartofler, det er den store klassiker til julebordet, men bruges selvfølgelig på mange andre tider også.