Græsk Lasagne


GRÆSK LASAGNE, opskrift på dejlig Græsk Lasagne

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 25 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Græsk Lasagne

500 gram lange makaroni
2-3 spiseske olivenolie
2 løg
550 gram hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
lidt vand
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt nellike
revet muskat nød
Salt og Peber
Revet parmesan ost
150 gram smør
ca. 2 dl hvedemel
0,8 liter sødmælk
salt
4 æg

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kog makaronien i vand tilsat salt og et par spiseske olie (de må gerne koge lidt længere tid end normalt).
Varm oliven olien op i en gryde og svits de hakkede løg heri.

Brun kødet godt og tilsæt de flåede tomater samt lidt vand. Smag til med krydderier.
Kog cirka 25-35 og tilsæt lidt mere vand (det må ikke blive alt for "tørt").
Læg 3/4 af makaronien i et ildfast fad (cirka 30 x 40 cm) og hæld sovsen over. Drys reven parmesan ost over.
Læg derefter resten af makaronien over.
Lav en bechamel-sauce af smør, mel og sødmælk.
Smag til med salt og tag af varmen. Pisk æggene i.
Hældes over retten i et nogenlunde jævnt lag.
Bages i ved 175 grader til den får en pæn, gylden overflade cirka 40-55 minutter.

Værd at vide
Dejlig opskrift på god Græsk lasagne