Italienske fyldte Lasagneplader


FYLDTE LASAGNEPLADER, opskrift på Italienske fyldte Lasagneplader

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 35 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Italienske fyldte Lasagneplader

8 lasagneplader
100 gram parmesanost
200 gram kalvekød eller oksekød
100 gram friske spinatblade
1-2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 løg
Olivenolie
½ dl. hvidvin
½ dl. piskefløde 38%
1 æg
friskreven muskatnød
salt og peber

Tomatsauce
1 løg
400 gram flåede tomater
Olivenolie
Salt og peber

Bechamel sauce
30 g smør
30 g mel
5 dl. letmælk
Salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær kødet i meget små terninger.
Skyl spinaten godt, fjern grove stilke og damp det i det vand der hænger ved. Pres al væden fra spinaten og hak den fint.

Skræl gulerødderne, sellerien og pil løget. Hak det hele meget fint og svits det i lidt olie over svag varme. Skru op for varmen og brun kødet heri.

Tilsæt vin og lad den koge ind.
Vend spinaten i og hæld fløden over. Lad det hele koge for meget svag varme under omrøring et kvarters tid. Lad det køle lidt af og bland æg og parmesan ost i.

Tomatsauce:
Pil løget og hak det fint.
Svits det i lidt olie, del tomaterne og hæld den i gryden til løgene.
Lad saucen koge ind for svag varme under låg cirka 14-18 min minutter. Blend saucen og krydr med salt og peber.

Bechamelsauce:
Smelt smørret og rør melet i.
Tilsæt den opvarmede mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Saucen skal være forholdsvis tynd.
Lad den lige over svag varme og konstant piskning i cirka 10 - 15 minutter. Krydr saucen med salt og peber.

Kog lasagnepladerne i letsaltet vand tilsat lidt olie.
Kog kun 2 plader af gangen, da de ellers har nemt kan klistre sammen.
Tag dem op eventuelt med en hulske og læg dem ved siden af hinanden på et stykke klæde.

Fordel kødfyldet på lasagnepladerne og rul dem sammen.
Læg rullerne med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad.
Dæk med tomat og bechamelsauce og friskreven parmesanost. Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader, til retten er gennemvarm og overfladen let gylden.

Værd at vide
Dette er en vildt god opskrift på Italienske fyldte Lasagneplader