Moussaka, Græsk Moussaka


MOUSSAKA, opskrift på Græsk Moussaka

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(2 personer)
Moussaka, Græsk

1 aubergine
salt
2 teske olie
2 teske tørret timian
140 gram tomater, så modne du kan finde
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 teske olie
200 gram hakket oksekød
3/4 dl. hvidvin
friskkværnet peber og 2 tsk. salt
2 teske tørret oregano
2 spiseske finthakket persille (gerne fra frost)
2 dl. mælk
lys sovsejævner
revet muskatnød
400 gram kogte kartofler
60 gram revet ost
40 gram rasp

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær auberginen i ½ cm. tykke skiver og læg dem i et lag. Drys dem med salt og lad dem trække i 10 min.

Skyld aubergineskiverne i et dørslag og vrid dem godt. De kan godt tåle at du tager ved. Læg dem i 1 lag på en bageplade, pensl dem med olie og drys med timian.
Bag aubergineskiverne i ovnen ved 200 grader i cirka 20 min. Pas på de ikke bliver for mørke.
Skær tomaterne i tern og hak løg og hvidløg.
Svits løg, hvidløg og kød i olie under omrøring til kødet er brunet.
Tilsæt hvidvin, kog op og tilsæt tomater, salt, peber, oregano og peber. Simrer uden låg ved svag varme 18-25 min til det meste af væden er fordampet. Rør af og til.
Varm mælken op i en gryde under omrøring og tilsæt sovsejævner lidt efter lidt til saucen har rette konsistens. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Hæld 1/4 af mælkesaucen i bunden af et lille ildfast fad. Læg aubergine, kødsauce, aubergine, kødsauce osv. til begge dele er brugt op.
Læg kartoffelskiver øverst, hæld resten af mælkesaucen over, drys rasp over og drys til sidst osten over.
Bag moussakaen 40-50 min ved 175 grader. Server med tomatsalat og groft brød.

Værd at vide
Velkommen til Grækenland, prøv den græske Moussaka mums