Pepperoni pizza


Pepperonipizza

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 90 min.

Nødvendige ingredienser
(3 personer)
Til pizzabunden:
160g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk tørgær
1 dl varmt vand
1 spsk olivenolie

Til pizza sovsen:
4 spsk olivenolie
1 ds hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 lille, finthakket løg
1 tsk basilikum
1 tsk oregano

Som pizzafyld:
1 pakke pepperoni
200 g revet mozzarella (eller skiver af bøffelmozzarella)
Frisk basilikum

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pizzabunden:
Salt, sukker, tørgær og det varme vandt piskes sammen i en stor skål. Olivenolien piskes forsigtigt i, og det skal stå lunt i 10 minutter, indtil det begynder at boble.

Hvedemelet tilsættes, og pizzadejen æltes til den er glat og smidig, det tager ca. 10 minutter. (Den kan med fordel æltes på maskine)

Pizzadejen skal nu stå varmt og tørt i halvanden time, overdækket med et viskestykke. Den skal ca. hæve til dobbelt størrelse.

Dejen slåes ned og rulles tyndt ud, og du er klar til at lave din pepperoni pizza.

Pizzasovs til pepperoni pizza:
Svits løg i olivenolien, og kom hvidløg i bagefter. Tilsæt de resterende ingridienser, og lad sovsen simre ved svag varme i 15 minutter.
Fordel sovsen på pizzaen i et jævnt lag.

Pizzafyld:
Fordel osten på pizzaen. Fordel også pepperoni skiverne, og drys friske basilikum-blade ovenpå.

Pizzaen bages i en almindelig ovn (225 grader) indtil bunden er sprød og gylden, det tager ca. 15 minutter - men det afhænger af ovnen, så tilse pizzaen jævnligt.

Værd at vide
Bag pepperoni pizza på en pizzasten i ovnen, så bliver den ekstra lækker