Pizza med lufttørret skinke


PIZZA MED LUFTTØRRET SKINKE - Lækker pizzaopskrift med skinke og tomat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 90 min.

Nødvendige ingredienser
(3 personer)
Til pizzabunden:
160g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk tørgær
1 dl varmt vand
1 spsk olivenolie

Til pizzasovsen:
4 spsk olivenolie
1 ds hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 lille, finthakket løg
1 tsk basilikum
1 tsk oregano

Som pizzafyld:
8 tynde skiver lufttørret skinke
5 cherrytomater
1 stk bøffelmozzarella
120 g revet mozzarella
1 spsk olivenolie
Frisk basilikum

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pizzabunden:
Salt, sukker, tørgær og det varme vandt piskes sammen i en stor skål. Olivenolien piskes forsigtigt i, og det skal stå lunt i 10 minutter, indtil det begynder at boble.

Hvedemelet tilsættes, og pizzadejen æltes til den er glat og smidig, det tager ca. 10 minutter. (Den kan med fordel æltes på maskine)

Pizzadejen skal nu stå varmt og tørt i halvanden time, overdækket med et viskestykke. Den skal ca. hæve til dobbelt størrelse.

Dejen slåes ned og rulles tyndt ud.

Pizzasovs:
Svits løg i olivenolien, og kom hvidløg i bagefter. Tilsæt de resterende ingridienser, og lad sovsen simre ved svag varme i 15 minutter.
Fordel pizzasovsen på pizzaen i et jævnt lag.

Pizzafyld:
Skær bøffelmozzarellaen i skiver, og fordel dem på pizzaen. Læg forsigtigt de tynde skriver lufttørret skinke ud over pizzaen. Skær cherrytomaterne i halve, og læg dem på pizzaen. Fordel revet mozzarella henover, og drys friske basilikum-blade ovenpå. For at undgå at skinken bliver for tør, kommer du små stænk olivenolie ovenpå.

Pizzaen bages i en almindelig ovn (225 grader) indtil bunden er sprød og gylden, det tager ca. 15 minutter - men det afhænger af ovnen, så tilse pizzaen jævnligt.

Værd at vide
Bag pizzaen på en pizzasten i ovnen, så bliver den ekstra lækker