Pizzabund - Sprød og lækker


PIZZABUND - Lækker opskrift på sprød pizzabund

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 60 min.

Nødvendige ingredienser
(3 personer)
Til den sprøde pizzabund skal du bruge:
160g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk tørgær
1 dl varmt vand
1 spsk olivenolie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Salt, sukker, tørgær og det varme vandt piskes sammen i en stor skål. Olivenolien piskes forsigtigt i, og det skal stå lunt i 10 minutter, indtil det begynder at boble.

Hvedemelet tilsættes, og pizzadejen æltes til den er glat og smidig, det tager ca. 10 minutter. (Den kan med fordel æltes på maskine)

Pizzadejen skal nu stå varmt og tørt i halvanden time, overdækket med et viskestykke. Den skal ca. hæve til dobbelt størrelse.

Dejen slåes ned og rulles tyndt ud.

Nu kan du putte dit yndlingsfyld på den dejlige pizzabund, alt efter smag og lyst.

Pizzaen bages i en almindelig ovn (225 grader) indtil pizzabunden er sprød og gylden, det tager ca. 15 minutter - men det afhænger af ovnen, så tilse pizzaen jævnligt.

Værd at vide
Pizzabunden bliver ekstra sprød og lækker hvis du bager den på en rigtig pizzasten