Kartoffelpizza


KARTOFFELPIZZA - Dejlig pizzaopskrift på kartoffelpizza

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 120 min.

Nødvendige ingredienser
(3 personer)
Til pizzabunden:
160g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk tørgær
1 dl varmt vand
1 spsk olivenolie

Til pizzafyld:
1 glas grøn pesto
200 g revet mozzarella
2 store bagekartofler
Frisk rosmarin som pynt
Salt
1 spsk olivenolie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Salt, sukker, tørgær og det varme vandt piskes sammen i en stor skål. Olivenolien piskes forsigtigt i, og det skal stå lunt i 10 minutter, indtil det begynder at boble.

Hvedemelet tilsættes, og pizzadejen æltes til den er glat og smidig, det tager ca. 10 minutter. (Den kan med fordel æltes på maskine)

Pizzadejen skal nu stå varmt og tørt i halvanden time, overdækket med et viskestykke. Den skal ca. hæve til dobbelt størrelse.

Dejen slåes ned og rulles tyndt ud.

Pizzafyld:
Pesto påføres i et jævnt lag, hvorefter mozzarellaosten drysses over. Kartoflerne skæres i meget tynde skiver, og fordeles i et tætliggende lag over hele pizzaen. Nu drysses med salt og frisk rosmarin, og slutteligt påføres små stænk af olivenolie over kartoffelpizzaen.

Pizzaen bages i en almindelig ovn (225 grader) indtil bunden er sprød og gylden, det tager ca. 15 minutter - men det afhænger af ovnen, så tilse pizzaen jævnligt.

Værd at vide
Man kan med fordel benytte en pizzasten under bagningen.