Gammeldags oksesteg


GAMMELDAGS OKSESTEG, opskrift på Gammeldags oksesteg

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 60 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1,5 kg okse tykkam
1 porter øl
½ dl soja
2-3 store fed hvidløg
Eventuelt gulerødder og porretop

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Start dagen før:
lav en marinade af porter, soja og hvidløg.

Kødet snøres (hvis det ikke er gjort)
Læg kød og marinade i en frysepose og ind i køleskabet. Vend posen jævnligt.

Start tidligt på selve dagen.
Si marinaden fra kødet (gem marinaden).
Kødet brunes grundigt på alle sider i en stor gryde - salt og peber.
Herefter hældes marinaden ved, eventuelt suppleret med gulerødder og porrer.

Skru ned til laveste blus og lad stegen simre i 2 til 3 timer - spæd eventuelt med vand undervejs.
Vend stegen jævnligt.
Stegen tages op og befries for snøre.
Skyen jævnes med Maizena eller en sjat fløde.

Værd at vide
Det er virkelig en klassisk gammeldags oksesteg