Dyreryg med Waldorfsalat


DYRERYG MED WALDORFSALAT, opskrift på Dyreryg med Waldorfsalat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 60 min.

Nødvendige ingredienser
(10 personer)
3 kg dyreryg
200 gram bacon
salt og peber
125 gram smør

Sauce:
50 gram margarine
4 spsk mel
½ liter mælk
salt
kulør
1 dl fløde eller creme fraiche
ribsgele

Waldorfsalat:
Creme fraise 18%
Piskefløde
Grønne eller blå druer
Valnøddekerner
3 stilke bladselleri
2 syrlige Belle Boskop æbler
salt
lidt citronsaft.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes
Kødet gnides med salt og peber og dækkes med tynde skiver af bacon og smørklatter.
Ryggen lægges på en rist i bradepanden og stilles i en varm ovn 250 grader i cirka 15 minutter, til den er brunet.

Sauce:
Af mel, fedtstof og mælk, laves en afbagt eller jævnet sovs, der tilsættes kulør
og smages til med salt og lidt sukker.

Sovsen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 ½ time ved 160 grader til den er mør.

Dyreryggen tages op, og sovsen hældes i en gryde og koges op med piskefløde, til konsistensen er passende. Den skal være jævn.

Smag sovsen til med ribsgele og blank den af med en klat smør.
Filetterne skæres fri af dyreryggen, skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet.
Ryggen serveres hel, med brunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele

Waldorfsalat:
Passer fint til dyreryggen.
Creme Fraise smages til med salt og røres op med
citronsaft og flødeskum.
Æbler og bladselleri skæres i tynde stykker.
Valnødde-kernerne hakkes groft, brug 5-6 stykker hele til pynt.
Druerne halveres og stenene pilles ud. Brug nogle til pynt.
Hele frugtblandingen vendes forsigtigt i Creme Fraiche og flødeblandingen.
Salaten kommes op i en fin glasskål og pyntes med halve vindruer og valnøddekærner.

Værd at vide
Waldorfsalat passer til al slags vildt, og er et must til Vildtretter