Forloren skildpadde


FORLOREN SKILDPADDE, opskrift på Forloren skildpadde

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 60 min.

Nødvendige ingredienser
(10 personer)
2 kg mellemskært kalvekød eller velhængt oksekød
1 kg kalveskank
5 liter suppebuillion eller vand
3 porrer
4 gulerødder
½ selleri
2 persillerod
3 store zittauerløg
salt

Til Skildpadde sovsen
125 gram smør/margarine
2 dl mel
1 ½ liter suppe
salt, peber
paprika, citronsaft,
sherry og kulør

Kødboller af 500 gram fars, alternativt kan frosne købes.
1 kg fiskeboller i dåse
12-14 hårdkogte æg
24 butterdejstarteletter

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kød og kalveskank bringes kog i suppe eller vand.
Der skummes og smages til med salt/peber.
Kødet småkoger 2 ½-3 timer.
Når den halve kogetid er gået, tilsættes urter og de koges med resten af tiden.
Når kødet er mørt, tages det op, lægges i et let pres på et fad med en tallerken over, og afkøles.

Når det er afkølet, skæres kødet i små mundrette terninger.

Af de 500 gram fars laves små kødboller.

Sovs:
1 ½ liter suppe bages op med fedtstof og mel. Der smages til med krydderier, sherry og citronsaft.
Kødterninger, kødboller og fiskeboller, varmes forsigtigt i sovsen. (vandet fra fiskebollerne bruges ikke)
Serveres i butterdejs-tarteletterne, pyntet med de hårdkogte æg.
Skal den bruges som forret,kan der også serveres hvide kogte kartofler til.

Værd at vide
Super god ret til herre eller drenge kom sammen