Bøf med rødvinsovs


BØF MED RØDVINSSOVS, opskrift på bøf med rødvinssovs

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
1½ kg mør oksefilet
3 spiseske smør
salt
friskkværnet sort peber

Rødvinssovs
2 spiseske smør
100 gram finthakkede skalotteløg
3½ dl rødvin
1 laurbærblad
¼ teske Tørret timian
en smule persillekviste
1 oksebouilionterning eller 2 teske Kødbouilion
½ dl vand
150 gram blødgjort smør
1 spiseske citronsaft
1 teske hvedemel
2 spiseske hakket persille
brøndkarse

SÃ¥dan tilberedes opskriften
2 spiseske smør smeltes i en tykbundet stegepande ved jævn varme.
Skalotteløgene kommes i under stadig omrøring i ca. 2 min., til de er bløde, men ikke brune.
Tilsæt rødvin. Laurbærblad, timiam og persillekviste og lad det koge ind til det halve ved jævn varme i 10-15 minutter. Sovsen sies op i en skål, sørg for at presse alt væden ud af grøntsagerne, sovsen sættes til side, og grøntsagerne kasseres.

Det bløde smør røres med citronsaft, mel og den hakkede persille.

Lad den stå til senere brug.

Oksefileten skæres i 2 ½-3 cm. tykke bøffer og bankes let med håndfladen eller skaftet af en kniv, så de er lige tykke.

Sørg for at krydre bøfferne med salt og friskkværnet peber.

Steg bøfferne i en stegepande i smør, som er bruset af, i ca. 3-5 minutter på hver side alt efter hvor røde du ønsker dem.

Læg bøfferne på et fad, og hæld rødvinssovsen i den pande du har stegt bøfferne i.

Sørg for at koge panden godt af, da det er vigtigt at få kraften fra panden med i saucen.
Panden tages af varmen, og den bløde smør-krydderiblanding røres i, 2 spiseskeer ad gangen.
Server bøfferne på fadet pyntet med lidt brøndkarse, og sovse i en sovseskål.
Hvide eller ovnbagte hele kartofler serveres til.

Værd at vide
Dette er en rigtig guldklump til en fest herre middag