Juleboller


JULEBOLLER, opskrift på lækre Jule-boller

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(2 personer)
25 gram gær
1 dl. vand
3 spise ske ahornsirup
2 dl yoghurt naturel
50 gram mandler
50 gram rosiner
1 teske salt
1 teske stødt ingefær
1 teske stødt kardemomme
1 teske stødt kanel
1 stk æg
450 gram hvedemel
1 stk æggeblomme til pensling

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rør gæren ud i vandet sammen med ahornsirup og yoghurt.
Hak mandlerne og tilsæt dem sammen med rosiner og salt.
Kom alle krydderierne i sammen med ægget.
Rør hvedemel i lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem.

Lad den hæve under et fugtigt viskestykke et lunt sted cirka 20 min.

Slå dejen ned, form 10 boller og sæt dem på en smurt bageplade.
Pensle bollerne med æggeblomme og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Bag dem i forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 20 min.
Server dem eventuelt lune med koldt smør.

Værd at vide
Dejlig opskrift på Juleboller