Kødsovs med frisk pasta


KØDSOVS MED FRISK PASTA. En skøn opskrift på kødsovs frisk pasta

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 45 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Til kødsovs:
500 g oksekød (oksefars)
Olivienolie til stegning
1 stor revet gulerod
6 dl letmælk
2 finthakkede løg
2 fed hvidløg, finthakkede
500 gram Tomat passata
En dåse tomat pure
1 oksebouillon terning
4 laurbærblade
1 spsk tørret oregano
Peber
Salt

Til pasta
250 g frisk pasta
Salt

Pynt
Parmesanost
Frisk basilikum

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Snit løg og hvidløg fint, og riv guleroden på et rivejern.
Opvarm olivienolien i en gryde, og svits løgene i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg og gulerod, og svits i yderligere et par minutter. Tilsæt nu kødet, så det brunes.

Mælk hældes ved, og du lader retten koge lidt ind. Tilsæt resten af ingredienserne, og smag til med krydderierne. Når det hele koger, skrues ned for blusset, og kødsovsen skal simre ved låg. Jo længere tid du lader retten simre, jo bedre bliver kødsovsen, mindst 30 minutter, men gerne flere timer!

Når kødsovsen er ved at være færdig, opvarmes vand i en gryde. Når vandet koger tilsættes salt og frisk pasta, der koger til pastaen er al dente, se kogetid på pakken.

Server den friske pasta med kødsovs ovenpå, pynt evt. med en smule parmesanost og frisk basilikum.

Værd at vide
Snit også stave af gulerod og agurk, og server sammen med creme fraiche som dip.