Laksesalat med croutoner


LAKSESALAT - Prøv Laksesalat med croutoner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 20 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Salat:

3 romainesalathoveder
300 g grønne bønner
4½ stilke blegselleri
3 tykke skiver groft hvedebrød, 300 g
30 g parmesanost


Dressing:

1½ dl yoghurt naturel, 1,5%
1½ spsk fedtreduceret mayonnaise
1½ tsk sennep
1½ fed hvidløg
4½ ansjosfileter i olie
salt og peber

Laks:

375 g laksefilet uden skind
1½ spsk olie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Salat
Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern.

Dressing
Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Tilsæt presset hvidløg og afdryppede, hakkede ansjosfileter. Smag cremen til med salt og peber.

Laks
Pensl laksen med olien og grill den på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Del laksen i flager.

Anret romainesalaten med bønner, blegselleri og brødcroutoner. Fordel laks og friskhøvlet parmesanost i salaten . Dryp dressingen over salaten.

TIP Ansjoserne kan ikke erstattes af kryddersaltede danske ”ansjoser” – det er et helt andet produkt med en markant anderledes smag og konsistens.