Vegetarisk sommerlasagne med grønne bønner


SOMMERLASAGNE Vegetarisk sommerlasagne med grønne bønner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 45 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
Mælkesauce:
¾ dl hvedemel
7½ dl skummet- eller minimælk
salt og peber
1½ knivspids revet muskatnød
-----
Lasagne:
1½ stor squash eller to mellemstore, ca. 450 g
300 g nye løg
3 røde peberfrugter
750 g tomater
3 spsk olivenolie
1½ bundt basilikum
salt og peber
150 g mozzarella
375 g frisk lasagne
-----
Grønne bønner:
600 g grønne bønner

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Mælkesauce
Pisk melet ud med lidt af mælken i en gryde, til der ikke er klumper. Spæd med resten af mælken og kog saucen op under omrøring. Lad saucen simre i 5 minutter under hyppig omrøring og smag den til med salt, peber og muskatnød.

Lasagne
Skær squash og løg i ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i store tern. Skær tomaterne i kvarte. Svits squash, løg og peberfrugter i olien i en gryde, til de bliver gyldne. Tilsæt tomater og kog grønsagerne, til tomaterne koger lidt ud. Smag grønsagerne til med grofthakket basilikum, salt og peber. Riv mozzarellaen. Kom lidt mælkesauce i bunden af et ovnfast fad, ca. 20x20 cm. Læg lasagnepladerne i lag med grønsager og mælkesauce, men gem lidt sauce til toppen. Smør mælkesauce ud på den øverste lasagneplade og drys med mozzarella. Læg stanniol over fadet og bag lasagnen i 30 minutter ved 180 grader. Fjern stanniolen og lad lasagnen bage, til den er gylden og sprød på toppen.

Grønne bønner
Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre med lidt bid, ca. 5-6 minutter.

TIP I sæsonen for squash kan man være heldig at finde den gule variant. Prøv fx at bruge en gul og en grøn squash i lasagnen og få et flot farvespil.