Linsesalat


LINSEASLAT, dejlig opskrift på Linsesalat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
250 g. grønne linser 2 løg 2 gulerødder 1 bouquet garni 4-5 hele nelliker sennep olie vineddike salt og peber Pynt: 1-2 løg og evt. 10-15 sorte oliven

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skyl linserne under rindende vand og lad dem dryppe af. Hæld dem i en gryde med 2-3 gange så meget koldt vand som linser, vand, løg, gulerødder, bouquet garni, nelliker, salt og peber. Lad linserne småkoge til de er møre (ca. 20 min). Hæld væden fra og lad linserne afkøle. Lav en dressing af sennep, vineddike og olie. Smag til med hvidløg, salt og peber. Vend linserne i dressingen, og lad dem trække i marinaden. Ved servering pyntes salaten med strimler af rå løg og evt. sorte oliven. Salaten kan også serveres varm: samme fremgangsmåde, men hold linserne varme og tilsæt 200 g. sprødristet flæsk i tern samt 1-2 skalotteløg i tern og fintklippet purløg. Tilbehør: Salaten bruges som tilbehør til alle former for stegt kød eller den bruges som fyldig salat på et frokostbord. God fornøjelse…