Lam i dild


LAM I DILD. Her finder du en opskrift på lam i dild.

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1,5 kg lammehals skåret i tykke skiver
1 l vand
10 peberkorn
3 laurbærblade
5 fed hvidløg
1 løg
de grove stilke af dilden
2 spsk æbleeddike
1 tsk salt
Til sovsen:
30 g smør
3 spsk mel
5 dl suppe
1-2 dl piskefløde
1 stort bund dild

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sæt skiverne af lammehals over i en gryde med vand så det lige netop dækker. Hvis man ønsker mere reelt kød, kam man bruge udbenet lammebov eller kølle. Bring vandet i kog og fjern det skum der dannes. Skær løget over et par gange, hvidløgsfeddene en gang og tilsæt dem sammen med resten af krydderierne.
Kog under låg i ca. 30-40 minutter til kødet er mørt.

Si suppen og stil kødet til side. Hvis suppen er meget fed, er det en god ide at stille kødet i suppen koldt til dagen efter. Fedtet samler sig i toppen og kan nemt fjernes.

Smelt smørret og rør melet i. rør det glat, spæd med den siede suppe og lad det koge godt igennem. Pisk fløden i, lad sovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Kom kødet tilbage i sovsen lad det varme godt igennem og rør til sidst den hakkede dild i.

Tilbehør:
Skrabede nye kartofler og agurkesalat med fløde, æbleeddike og klippet purløg hører til denne forårsret.

God fornøjelse…