Lammekølle med hvide bønner og rosmarin


LAMMEKØLLE MED HVIDE BØNNER. Opskrift på lammekølle med hvide bønner og rosmarin

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 lille lammekølle eller 1 lammebov

Marinade:
½ dl olivenolie
1 stor kvist rosmarin
3 fed hvidløg
salt, peber
150 g hvide bønner
1 løg
2 gulerødder
1/4 selleri
4 fed hvidløg
1 pore
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rids fedtsiden af lammekøllen og smør den med olie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad køllen marinere til dagen efter.
De hvide bønner udblødes i koldt vand i 8-12 timer.

Hak løg, gulerod, selleri, pore og hvidløg og svits det hele i lidt olie. Tilsæt de udblødte bønner, vin og bouillon, kog op og lad det koge stille i en time under låg. Tilsæt evt. mere væde. Læg ragouten i et ovnfast fad og læg lammekøllen på. Sæt det i en 180o C varm ovn i 50 minutter.

Lad kødet hvile i 20 minutter inden udskæring og kom bønner og grøntsager i en skål og smag til med hakkede friske krydderurter.

Tilbehør:
Små sprøde kartoffelpandekager af rå kartofler og agurkesalat med flødedressing.

God fornøjelse…