Lammekølle med gratin af porre, kartoffel og jordskok


LAMMEKØLLE. Lammekølle med gratin af porre, kartoffel og jordskok

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 lammekølle 2-3 spsk. dijonsennep salt, peber 2-3 porrer 400 g kartofler 200 g jordskokker 5 fed hvidløg smør 1 dl hvidvin 1½ dl fløde salt, peber, muskat

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Krydr lammekøllen med salt og peber og smør med dijonsennep. Sæt den i en 180o varm oven i 1-1½ time til den er mør men stædig lidt rosa. Lad den hvile i mindst 10 min inden udskæring. Porrer, kartofler, jordskokker og hvidløg gøres i stand og skæres i ringe og tern. Svits dem i smør til de er glasklare dog uden at have taget farve og tilsæt hvidvin og fløde. Smag til med salt, peber og muskat og læg grønsagerne i et ildfast fad. Kom smørklatter på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time. Skær lammekøllen i skriver og server gratinen til. Tilbehør: God fornøjelse…