Braiseret lammebov med citron og timian


LAMMEBOV. Braiseret lammebov med citron og timian

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1200 g lammebov m/ben
2 spsk. olivenolie
10 fed hvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern,
3 gulerødder i tykke skiver
1 spsk. hakket rosmarin
revet skal af 1 citron
2 kviste timian
400 g hakkede tomater
1 glas rødvin
2 dl vand eller bouillon

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det.
Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydder det med salt og peber.
Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring gryden i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1½ time. Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.
Tilbehør:
Dampede grønne bønner og polentagratin
God fornøjelse…