Dyrehakkebøffer med hvidvinskartofler


DYREHAKKEBØFFER MED HVIDVINSKARTOFLER. Dyrehakkebøffer med hvidvinskartofler

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g hakket dyrekød 4 skiver bacon eller pancetta 5 knuste enebær salt, peber smør til stegning 2-3 store kartofler 3 fed hvidløg 1 løg 2 laurbærblade ½ dl olie 2 dl hvidvin

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem sammen med kartoflerne i olien, tilsæt laurbærblade og hvidvin. Krydder med salt og peber og spæd evt. med mere vin eller vand. Kartoflerne dampes nu under låg, men rør en gang imellem så de ikke sætter sig fast i bunden. Afhængig af kartoffelsorten skal de dampes mellem 30-45 min. Dyrehakkekødet formes til 4 bøffer som omvikles med bacon. Baconen fæstnes med en tandstik. Krydres med knuste enebær og salt og peber. Bøfferne steges ved god varme i smør 3-4 minutter på hver side. Tilbehør: Rødbedekompot (strimler af nye rødbeder dampes møre i bouillon). Til sidst tilsættes 1 spsk smør, limesaft og salt og peber. God fornøjelse…