Helstegt dådyrkølle


HELSTEGT DÅDYRKØLLE. Opskrift på Helstegt dådyrkølle

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(8 personer)
1 dyrekølle 4-5 kg 1 bundt persille 1 kg. spinat 500 g svampe 300 g perleløg smør Til sovs: 1 gulerod 1 pastinak 1 lille knoldselleri 1 porre ½ l rødvin 50 g smør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Dyrekøllen udbenes og afpudses (afpuds og ben skal koges til en fond der bruges til sovsen). Afpuds og ben brunes i en gryde sammen med de skyllede urter og dækkes med vand. Koges 1-2 timer, sigtes og nedkoger med rødvinen til det halve. Til sidst kan sovsen monteres med smør eller jævnes med maizena. Persille og spinat plukkes og skylles grundigt. Blandes i letsaltet vand. Presses fri for vand og hakkes let, krydres med salt og peber og fyldes i den udbenede dyrekølle som herefter snøres. Dyrekøllen brunes i forvarmet ovn ved ca. 220° C og steges videre i ca. 45 minutter ved 180° C. Perleløgene pilles og koges møre i let saltet vand, hældes i en sigte. Svampene renses for jord, skylles og skæres i kvarte. Ristes på panden i smør. Vend perleløgene med svampene. Tilbehør: Server den udskårne dyrekølle med svampe-perleløgsfrikassé, kogte kartofler og den liflige rødvinssovs. God fornøjelse…