Vildtpaté


VILDTPATE. Her finder du opskrift på lækker Vildtpaté

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(7 personer)
500 g vildtkød
200 g vildtlever (kalvelever kan bruges)
200 g saltet spæk
1 løg
50 g pinjekerner
½ tsk knust timian
½ tsk stødt koriander
1½ tsk fint salt
2½ dl piskefløde
peber
Til formen:
8-10 skiver fersk spæk
5-6 laurbærblade
2 kviste timian

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pil løget, hak dyrekød, lever og løg 1 gang gennem kødmaskinen. Skær det saltede spæk i fine tern og rist det på panden. Rør en fars af det hakkede kød, spækterninger, pinjekerner, salt og krydderier. Pisk fløden stiv og rør den i farsen. Læg nogle laurbærblade i bunden af en patéform. Formen fores med tynde skiver fersk spæk og farsen hældes i formen. Dæk med nogle skiver fersk spæk og læg laurbærblade og timiankviste øverst. Læg låg på formen og bag den i vandbad ved 160° C i ca. 1 time. Stik en kødnål i, hænger der intet ved er patéen færdig. Lad patéen blive helt koldt under let pres, gerne til næste dag. Tag den ud af formen og server den i skiver.
Tilbehør:
Server med godt brød, råsyltede tyttebær og en let waldorfsalat.
God fornøjelse…