Dyrekølle med æble-peber sauce og selleri-kartoffelpuré


DYREKØLLE MED SAUCE. Opskrift på Dyrekølle med æble-peber sauce og selleri-kartoffelpuré

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
En stor muskel af dyrekøllen (800-1000g) 2 madæbler 2 spsk Madagaskar peber 50 g smør 1 dl æblejuice 2 spsk. calvados 1½ dl piskefløde 500 g kartofler 1 lille knoldselleri 1 spsk. dijonsennep 2 dl creme fraiche

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Brun dyrekøllen på alle sider og sæt den i ovnen ved 160 grader i 2 x 12 minutter (15 minutter hvis man ønsker kødet kun svagt rosa) med en hviletid på ca. 10 minutter imellem. Sauter æblebåde med Madagaskar peber i smør, tilsæt æblejuice og lad det koge til æblerne er kogt ud. Tilsæt calvados og piskefløde og smag til med salt og peber. Kartofler og selleri skåret i store tern koges møre i vand uden salt. Purer dem og rør dem med creme fraiche og smag til med dijonsennep, salt og peber. Puréen bages i et ildfast fad i ovnen. Tilbehør: Lad stegen hvile i 10 minutter inden den skæres i skiver Server selleri-kartoffelpuré og æblesauce til. God fornøjelse…