Kronkalvekølle med rødkål og kastanier


KRONKALVEKØLLE MED RØDKÅL. Opskrift på Kronkalvekølle med rødkål og kastanier

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(8 personer)
1 udbenet kronkalvekølle (ca. 2500 g) 25 hakkede tørrede enebær 1 tsk. groft salt friskkværnet peber 7 dl hvidvin/bouillon 3 dl piskefløde 1 rødkål skåret i tynde strimler 1 stort løg skåret i tynde skiver 500 g kogte og pillede kastanier 2 spsk. balsamico eddike 1-2 dl rødvin 2 spsk. olivenolie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Fjern sener og hinder fra køllen og tør den godt. Bind bomuldsgarn om så køllen holdes sammen. Gnid den med enebær, salt og peber og læg den i en bradepande. Brun i ovnen ved 200º i ½ time. Skru temperaturen ned til 160º, hæld vin og piskefløde ved og steg videre i 1 time og 40 minutter. Tag dyrekøllen ud af ovnen efter i alt 1 time og 50 min. (mål evt. med stegetermometer temperaturen skal være 75º) Tag køllen op og lad den hvile tildækket i ca. ½ time. Si skyen fra. Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til ca. 5 dl og jævn med Maizena rørt ud i fløde. Smag saucen til. Opvarm olien på en stor pande og sauter løgene indtil de er bløde, tilføj rødkål, balsamico eddike og rødvin. Læg låg på og kog indtil kålen er mør, den skal stadig være lidt sprød omrør jævnligt. Kom kastanjerne ved og kog endnu 10 min. indtil de er varme. Smag til med salt og peber. Skær kronkalvekøllen i skiver og server sauce og rødkål til. Tilbehør: Smørstegte små kartofler. God fornøjelse…