Kronkalveryg med tranebærsovs og ristede jordskokker


KRONKALVERYG MED TRANEBÆRSOVS. Opskrigt på Kronkalveryg med tranebærsovs og ristede jordskokker

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(8 personer)
1 kronkalveryg (3-4 kg) 2 tsk. knuste enebær 50 g smør salt, peber 2 dl rødvin Tranebærsauce: 300 g tranebær 2 pærer 1 løg 1 fed hvidløg ½ tsk. stødt kanel 2 spsk. portvin 2 spsk. ribsgelé 1 spsk. honning 2 dl rødvin 5 dl vildtfond lidt smør 500 g jordskokker olivenolie hakket persille

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær senerne fra ryggen. Skær også mørbraderne fra. Gnid med salt, peber og knuste enebær og læg smørskiver på kødet. Brun kronkalveryggen i ovn ved 250º i ca. 10 minutter. Dæmp temperaturen til 160º hæld rødvin ved og lad den stege videre i ca. 20-30 minutter. Pærer og løg skæres i store tern og svitses i smør og kanel. Tranebærrene og rødvinen tilsættes, og koges lidt ind. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5 minutter. Det hele blendes og sigtes, og smages til med salt og peber. Rør en klat smør i saucen lige inden serveringen Jordskokkerne renses med en grøntbørste. Hvis de er forholdsvis friske er det ikke nødvendigt at skrælle dem. Skær grove skiver af jordskokkerne og steg dem let gyldne i olien. Smag til med salt og peber og drys med persille. Mens ryggen trækker i 10 minutter steges mørbraderne i smør på en pande et par minutter på hver side. Skær fileterne af ryggen, skær kødet i skrå skiver og anret på benet. Server med sovs og jordskokker. Tilbehør: En grøn salat med crème fraîche dressing og hakkede valnødder. God fornøjelse…