Agerhøns med æblestuvet selleri


AGERHØNS MED SELLERI. Opskrift på agerhøns med æblestuvet selleri

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 agerhøns 2 store madæbler 100 g smør 1 lille selleri 1 bundt bredbladet persille lidt sukker lidt olie salt og peber Peberrodscreme: 4 æggeblommer 4 dl creme fraiche 1 lille stykke peberrod

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Æblerne skrælles, befries for kernehus, skæres i både og koges i smør med et par spsk. vand. Når æblerne er udkogte, rives den skrællede selleri og koges med i æblepure'en, som smages til med lidt sukker, salt og peber. Den hakkede persille røres i til sidst. Æggeblommer og creme fraiche varmes uden at koge under stadig piskning til konsistensen er cremet. Smag til med salt, peber og en knivspids sukker samt den fintrevne peberrod. Den kan evt. laves i forvejen og varmes, mens kødet steger. De istandgjorte agerhøns krydres med salt og peber og pensles med olie. Steges i en 150° varm ovn i 2x15 min. (med 10 min. pause) og venter tildækket i 10 min. før de skæres ud. Anret agerhønsene sammen med den æblestuvede selleri, og byd peberrodscremen til. Tilbehør: Små, kogte kartofler sauteret i smør/olie med salt og hvidløg. God fornøjelse…