Agerhøne flamberet med calvados


AGERHØNE. Opskrift på Agerhøne flamberet med calvados

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 agerhøns salt og peber 5 chalotteløg 1 fed hvidløg 2-3 spsk. olie 1 dl calvados 2 dl hønsebouillon Krydderbuket af 1 bdt persille, 1 laurbærblad, 1 kvist timian

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Krydr agerhønsene ud- og indvendig med salt og peber. Varm fedtstoffet i en stegegryde og brun dem. Kom de hakkede chalotteløg i og lad dem tage lidt farve. Hæld calvados over og antænd. Lad flammerne dø bort. Tilsæt finthakket eller knust hvidløg og krydderurtebuketten. Læg låg på og lad agerhønsene stege møre ved svag varme i ca. 30 min. Vend fuglene, når halvdelen af stegetiden er gået. Prøv at stikke i låret, hvis kødsaften er klar, er fuglene færdigstegte. Er saften rosa, er kødet det også, og det kan mange lide. Tag fuglene op og hold dem varme, evt. tildækket i en lun ovn. Fjern krydderbuketten. Rør bouillonen i stegeskyen og bring det i kog. Jævn med lidt maizena. Lad sovsen småkoge nogle min, smag til med salt og peber. Del agerhønsene i halve og server saucen til. Tilbehør: Serveres med smørvendte persillekartofler og fine ærter. Sovsen kan spædes med piskefløde. God fornøjelse…