Agerhøne som i Normandiet


AGERHØNE SOM I NORMANDIET. Opskrift på Agerhøne som i Normandiet

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 agerhøns 100 g fersk spæk i tynde skiver 4-6 chalotteløg 2 æbler, gerne Belle de Boskop 50 g smør ½ dl calvados (kan udelades) 2 dl fløde salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gør agerhønsene i stand. Krydder dem udvendigt og indvendigt med salt og peber og ombind dem med spæk. Brun agerhønsene på alle sider i smør i en stor, tykbundet gryde. Tag dem op. Brun herefter de finthakkede løg i gryden og bagefter æblerne skåret i både. Lad dem tage farve og læg agerhønsene tilbage i gryden oven på æble-løg massen. Flamber evt. med Calvados. Hæld fløden ved, og lad fuglene mørne under låg i en god halv time. Et lår skal løsne let. Tag fuglene op og pisk sauce og æble ensartet i gryden. Anret agerhønsene i et dybt fad og hæld æblesaucen over. Tilbehør: Godt brød, løse ris eller pillekartofler kan serveres til. Og en grøn salat, gerne med æbler og nødder. God fornøjelse…