Farserede skovduer


Farserede skovduer

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 skovduer
1 dl portvin
1 dl piskefløde
50 g smør
salt, peber
Fars:
100 g skært svine- eller kalkunkød
50 g spæk
2-3 due- eller hønselevere
3 skalotteløg
1 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. hakket timian
2 spsk. cognac

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rens duerne for evt. blod og fjerrester. Dup dem tørre, krydder dem ind- og udvendigt med salt og peber. Hak eller blend ingredienserne til farsen og smag den til. Stil den koldt i ½ time. Fordel farsen i duerne men fyld dem kun op ¾ dele, da farsen udvider sig under stegningen. Hold duerne sammen med kødnåle. Brun dem godt på alle sider i en tykbundet gryde i 50 g smør. Hæld portvin ved og spæd evt. med lidt vand. Lad duerne snurre under låg i ca. 45 min.
Tag duerne op og smag saucen til med salt og peber og jævn evt. med lidt maizena.
Tilbehør:
Smørristede små kartofler og smørdampede grøntsager.
God fornøjelse…