Asparges risotto med citron


RISOTTO. Opskrift på Asparges risotto med citron

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Boullion:
1/2 l vand
1 tsk køkkensalt
1 stk løg
1 stk gulerod
400 g grønne asparges

1 1/2 stk løg
2 spsk extra jomfru olivenolie
30 g usaltet smør
300 g risotto-ris
2 spsk reven citronskal
1 tsk trøffelolie
2 spsk frisk persille

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bouillon: Tilbered en bouillon af vand, salt, løg, gulerod og bunden af aspargesene.
Hak løg i små stykker. Steg løg let i olivenolie samt halvdelen af smørret.
Tilsæt ris og steg dem let i 4 min. Tilsæt lidt efter lidt grøntsagsbouillonen i takt med at den bliver absorberet af risene.
Skær asparges i stykker og tilsæt dem efter 10 min.
Når risottoen er næsten færdigkogt, tilsættes revet citronskal. Tilsæt desuden resterende smør og rør kraftigt i retten i 5 min.
Tilsæt dråber af trøffelolie og hakket persille.