Gråand i portvin


GRÅAND, opskrift på Gråand i portvin

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 gråænder
1 spsk smør
salt, peber
5 kviste timian
2 dl portvin
1½ dl vildtbouillon
2 dl piskefløde
et par dråber citron
3 spsk maizena

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun dem i smør i en gryde. Dæmp varmen, tilsæt timian og lad ænderne stege i 15 min. Vend dem og tilsæt portvin og fond. Damp videre ved lav varme i ca. 30 min. mere.
Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, vrid dem af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i stanniol. Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør.
Skær brysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene.
Tilbehør:
Byd smørstegte æblebåde, ribsgelé. små smørristede kartofler og en salat med blegselleri og valnødder, vendt i creme fraiche til. God fornøjelse…
God fornøjelse…