Helstegt vildsvineryg


HELSTEGT VILDSVINERYG, opskrift Helstegt vildsvineryg

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
ca. 2 kg vildsvineryg
Marinade:
3/4 l rødvin
1 porre
1 løg
1 gulerod
1/2 bdt. persille
1 fed knust hvidløg
3-4 knuste enebær
1 laurbærblad
2-3 hele peberkorn
salt
Sovs:
salt
peber
50 g. smør
2½ spsk. mel
evt. lidt kulør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rens grønsagerne og skær dem i passende stykker. Bland alle ingredienserne sammen med rødvinen og hæld marinaden over kødet. Stil det et køligt sted i 2 døgn og vend kødet af og til.
Tag ryggen op og tør det let. Gnid med salt og peber. Læg den på en rist over bradepanden. Si marinaden. Rids vildsvineryggens fedtlag og brun stegen ved kraftig varme ( 250° C ) i ca. 15-20 min. Dæmp varmen til ca. 160° og steg kødet i ca. 1 1/2 time. Dryp med marinaden og sørg for, at der hele tiden er væde i bradepanden. Spæd evt. med bouillon.
Tag ryggen ud og hold den varm under folie. Kog bradepanden af med lidt mere bouillon og si indholdet ned i en gryde. Lad skyen koge ind og skum fedtet af. Melet røres glat med lidt koldt vand og piskes i den kogende sky. Lad sovsen koge igennem i mindst 5 min. Smag til og kom evt. et par dråber kulør i.
Tilbehør:
Server med smørstegte aspargeskartofler og en salat af rødkål med valnødder, eller kogte grønne bønner vendt på panden i smør og knust hvidløg med et godt drys persille God fornøjelse…
God fornøjelse…