Terrine de Foie Gras


FOIE GRAS, opskrift Terrine de Foie Gras

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
1 frisk foie gras af and eller gås (500 – 600 g)
1 tsk fint salt
et par omgange finmalet sort peber
1 knsp cayennepeber
½ blad husblas
2 cl portvin
2 cl cognac

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Leveren lægges i kuldslået vand i 2 timer. Ved hjælp af en lille køkkenkniv deles leveren og renses forsigtig men grundig for hinder og evt. galle- og blodrester.
Leverstykkerne krydres med salt/peber/cayenne-blandingen.
Opløs husblasen i opvarmet portvin. Læg leveren i en skål og hæld portvin og cognac over, mens man ælter leverstykkerne lidt med hænderne. Lad den trække i 24 timer i køleskabet.
Læg leverstykkerne i en form med låg af stentøj eller porcelæn og tryk dem godt fast i formen, så de ligger helt tæt. Sæt låg på formen og stil den i en større beholder med kogende vand, som næsten når op til kanten af formen.
Pocher ved 110-130o C i ovnen i vandbadet i 45-50 minutter. Lad terrinen afkøle i vandbadet.
Stil den køligt til dagen efter.
Den kan opbevares i køleskabet i ca. 10 dage.
Tilbehør:
Ristet brød og evt. en god portvinssky. God fornøjelse...
God fornøjelse…